Leon blijft koel op Midwintertoernooi 2019

Op 3 november 2019 krijg ik een mail van de ABN AMRO Golfclub dat op zaterdag 14 december 2019 het 1e Midwintertoernooi wordt gespeeld. Een primeur waar ik natuurlijk direct voor inschrijf. Dat ze je na al die jaren toch weer kunnen verrassen met een geweldige aanvulling op de wedstrijdkalender. Hulde!

 

Het Rijk van Nunspeet is het toneel voor deze dag en daar heb ik hele goede herinneringen aan want de drie keer dat ik de baan eerder gespeeld heb gingen verrassend goed. Dus ….

met alle vertrouwen rijd ik de 14e richting Nunspeet met als doel er een leuke dag van te maken. Na de koffie, wat lekkers en wat ballen op de driving range op naar hole 1 Oost.  Ik heb deze dag de eer om met Joop Rodenburg en Frans Hoebee de baan in te gaan, waarbij Frans zich al vooraf excuseert voor het te verwachten spelniveau. Net voordat we mochten afslaan begint het te regenen en toen ik de eerste afslag over Noord 18 heen het bos in sloeg was de druk er wel af. Via meerdere bospercelen een 7 op de kaart.

 

Op hole 2 nog maar een keer de driver proberen en deze ging wel de goede kant op. Het tevreden gevoel was van korte duur want, de Marshall kwam een klacht overbrengen van de flight voor ons. De afslag was 4 meter rechts van de vlag op de green gekomen. Een hole van 262 meter. HOE DAN? 

Door de schrik ging de put voor eagle 1,5 meter voorbij de hole, dus even “resetten” en verder. Op hole 3 slaat Joop bijna een hole-in-one en ligt zijn bal 30 cm achter de hole. Ik dacht laat ik eens wat nuttigs doen en de neary invullen en neerzetten. Joop was zeer vereerd, maar het was de neary van een ander wedstrijd, maar gelukkig was de tap-in birdie een mooie compensatie. Ik was duidelijk niet scherp vandaag. Maar het was droog geworden en we zagen zelfs een glimp van de zon, dus als je dan in een goed gezelschap in december op een mooie baan loopt, is het genieten. De overige holes van de eerste lus gingen zonder spektakel en vooral Joop had geweldig spel en harkte 21 punten binnen. Ik had 18 punten en was erg verbaasd, want het spel voelde een stuk minder.

 

Op de tweede lus (Noord) hebben we wind tegen en ondanks dat je tussen de bomen loopt krijgt de wind behoorlijk vat op je bal. Joop vertelde nog een leuk verhaal over een door hem gespeelde wedstrijd waarin de winnaar de volgende editie moest organiseren en dat hij daarom de tip kreeg om het na een goede eerste negen wat rustiger aan te doen. Helaas voor Joop bleek dit scenario vandaag ongewild ook op te gaan en kwam hij net te kort voor de winst. Frans daarentegen ging steeds beter spelen en vooral de afslagen gingen super. Zo goed zelfs dat hij al wat praatjes kreeg, en dat tijdens zijn debuut. Ikzelf bleef voor mijn gevoel niet bijzonder spelen en vooral het putten was niet best en daarom was het totaal van 37 punten een onverwacht resultaat.

Op de laatste hole begon het weer te regenen en daarom vlug de spullen in de auto gooien en vervolgens in draf richting het clubhuis.

Joop stelt voor om direct te gaan douchen, zodat hij zich, samen met Loes Schellenberg, kan storten op de uitslagen. Nog voor het eerste drankje zijn Loes en Joop al volop aan de slag met zware dozen sjouwen en krijgen ze de eerste kaarten al toegestopt. Op zo’n moment besef je weer hoe veel energie er in de organisatie gaat zitten zowel voor en na de wedstrijd.

 

De sfeer tijdens het borrelen en diner was geweldig en ik heb leuke verhalen gehoord over “de bank” en de verhalen van Frans gingen zelf een generatie terug in de tijd. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat dit initiatief zeker een vervolg moet krijgen in het jubileumjaar 2020. Ik kijk er al naar uit en wens iedereen een geweldig 2020 in goede gezondheid en veel (golf)plezier.