Midzomer op de Kennemer, een belevenis!

Een bijzondere baan voor het midzomertoernooi. Hitte, duinlandschap, veel deelnemers. Een prachtig toernooi. Lees het verslag van Ruud.

Op 24 juni hadden we ons traditionele midzomer toernooi op een bijzondere baan, de Kennemer Golf & Country Club. Velen kennen deze baan van de KLM Opens die er gespeeld zijn. Nu mochten wij er zelf spelen.

Dat deze baan aantrekkelijk was bleek wel uit het grote aantal inschrijvingen. 76 leden van onze club vonden het de moeite waard om zelf te ervaren hoe het is om op deze baan te spelen en van de sfeer te proeven.

We werden ontvangen in het statige clubhuis van de Kennemer waar het ontvangst comité bestaande uit Joop, Hans en Wiljo pontificaal plaats had genomen. De scorekaarten met de starttijden werden uitgedeeld. In afwachting van het praatje namen we plaats buiten op het terras of binnen in het clubhuis. Veel spelers kozen ervoor om binnen te zitten, daar was het nog koel; buiten liepen de temperaturen in de zon al flink op, het beloofde een zware warme dag te worden. Voordat we startten konden we al oefenen/zwoegen op de drivingrange en de putting/chipping green.

Uiteindelijk de baan in. Ik speelde in de laatste flight, samen met Inge, Maarten en Luuk B. We startten op de ‘Coult Course’ boven op een duin. Onze start was 20 minuten later dan de kaart aangaf. De reden hiervan werd al snel duidelijk: op deze beginhole had je al meteen een verre en rechte afslag nodig. Als die niet lukte was het ’n provisional en/of zoeken in het duinlandschap, wat de nodige tijd kostte.

Mijn afslagen gingen vandaag goed, maar dat gold niet voor al mijn flightgenoten. Veel (mee)zoeken was ook ons deel. Het mooie glooiende karakter van deze baan en de combinatie met de warmte maakten het zwaar. De waterpunten met heerlijk koel duinwater werden dan ook met gejuich begroet. Uiteindelijk liepen we 2,5 uur over de eerste negen holes.

Na een fris watertje op het terras begonnen we aan de tweede negen, de ‘Pennink Course’. Op deze lus hebben we iets meer moeten wachten op de flight voor ons en deden we er 2,75 uur over.

Uiteindelijk kwamen we als laatste flight om 19:35 uur de baan af. Geen tijd voor een drankje, meteen onder de douche om het golfzweet van onze lichamen te spoelen.

Na de douche sloten we bij de andere spelers aan op het terras voor de barbecue en salades. Die smaakten heerlijk.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat mijn goede spel resulteerde in de eerste prijs met een mooie trofee, bos bloemen en toffe cadeaus.

Organisatie, nogmaals hartelijk dank voor deze mooie dag.