Twee pennen, één gevoel

Zowel Nico (NV) als Leon (LvS) openden het nieuwe golfseizoen sterk, lees hierbij hun weergave van de gebeurtenissen op 5 april!

5 april 's ochtends

(LvS):
Vrijdag 5 april start voor mij de dag ontspannen. Rustig ontbijten en nog een paar uurtjes werken vanuit huis. Daarna richting De Hoge Dijk en omdat het nog vroeg is even langs Hans Lemmens Golf voor een kop koffie en een praatje met clubfitter JD.

(NV):
Vandaag 5 april, ik sta bijtijds op en zie dat het weer er voor vandaag prima uit ziet.
Eerst nog even de hond in het bos uitlaten en dan op weg naar de Hoge Dijk.
Voor mij begint het zomerseizoen traditiegetrouw met het openingstoernooi.
Na een rit vol oponthoud en omrijden in verband met wegwerkzaamheden arriveer ik toch nog ruim op tijd op de golfbaan.

Aankomst

(LvS):
Bij aankomst op de golfbaan is het al lekker druk en iedereen heeft volgens mij veel zin in deze openingswedstrijd. Voor mij is dit de eerste wedstrijd met GCAA dit jaar en erg leuk om al die “bekende” gezichten weer terug te zien na een winterperiode.
Nog maar een kopje koffie en een praatje voordat we aan het inslaan gaan beginnen.

(NV):
Bij de receptie haal ik mijn kaart op en tot mijn verrassing spelen we vandaag eens op de Abcoudebaan.
Op deze baan heb ik nog nooit gespeeld dus dat wordt een nieuwe uitdaging.
Voor het eerst zijn er gelukkig 12 deelnemers dus we spelen in 3 flights.

 

Warming up

(LvS):
Op de putting green en driving range gaat alles volgens het boekje dus wandel ik vol vertrouwen naar de afslagplaats bij hole 1. Met nog een half uur te gaan voor de eerste afslag ga ik op het bankje maar van de zon genieten.

 

Eerste 9 (9- en 18-holers)

(LvS):
Ik heb vandaag de eer om met Peter, Joop en Gerald de baan in te gaan en mag als eerste afslaan. Het vertrouwen is gelijk wat minder, want de afslag eindigt rechts naast de green van hole 4. De slag naar de green is prima en na twee putts toch nog een par op de kaart. Vervolgens maak ik er een soort cross country van, want op de volgende 4 holes verlopen de afslagen als volgt: hole 2 afslag in de bunker, hole 3 afslag op hole 2, hole 4 afslag weer in de bunker en hole 5 afslag op hole 2...
Gelukkig doe ik die soort dingen al een tijdje, dus weet wonder boven wonder steeds par te redden. Op hole zes komt toch de twijfel en sla ik een bal in het water en maak een 5. Door de steun van mijn flightgenoten pak ik de draad weer op en maak birdy op 7 en par op 8. Op hole 9 verdwijnt de 2e slag tussen de bomen en moet ik een extra slag maken. Drie putts later een 7 op de kaart, maar toch 39 slagen voor het eerste deel.

 

(NV):

Zelf speel ik de tweede flight; vanaf het begin hebben we veel plezier en helpen elkaar als het nodig is.
We hoeven gelukkig niet veel te zoeken.
We moeten alleen regelmatig op de scorekaart kijken hoe de banen lopen, maar daar heb je ze toch o.a. voor.

Tweede 9 (18-holers)

(LvS):
Na
bogey, par, par aangekomen op hole 13. Het zal het nummer wel zijn, want helaas de afslag tussen de bomen en de 2e naar de andere kant van de fairway klem tegen een boom - eindresultaat een 8 op de kaart. Op hole 14 een heerlijk ijzer 8, die prima leek tot Gerald zegt dat de bal na een stuit rechtsaf het water in is gegaan. Met veel ongeloof maar weer een 5 genoteerd en de moed zakte een beetje in de schoenen (ik dacht: daar gaat de mooie kaart). Maar gelukkig weer die fantastische medespelers, die niet alleen zorgden voor een prima sfeer, maar je er ook weer boven op proberen te helpen. Zelfs als op hole 15 de afslag in de bunker komt blijven ze enthousiast en positief wat mij stimuleerde om weer een par te maken. De laatste 3 holes gaan in par, bogey, bogey en tot mijn verbazing viel de schade mee en komt er toch een mooie 82 het clubhuis binnen.

 

Resultaat

(LvS):
Een top vijf had ik wel gehoopt, maar dat ik bruto en netto net de sterkste van de dag ben geworden was boven verwachting.

(NV):
Ik heb zelf lekker gelopen; aan het eind van de dag worden de scores uitgerekend en ik blijk de meeste stablefordpunten te hebben, dus WIN ik het openingstoernooi.

 

Hole-19

(LvS):
Door de organisatie is ook de inwendige mens is niet vergeten en hebben we de dag afgesloten met een heerlijk diner en leuke gesprekken.
Bedankt en tot de volgende keer!

(NV):
Tijdens het eten worden zoals gebruikelijk de prijzen uitgereikt. Ik krijg een fles wijn bloemen en een mooie herinneringsstandaard.
Bij deze wil ik de organisatie hartelijk bedanken voor de goede zorg van deze dag en uiteraard ook de bediening van het restaurant. Kortom iedereen hartelijk bedankt en op naar het volgende toernooi.