Diepgewortelde valleilust

Onder de vele, vele prijzen tijdens het jubileumtoernooi waren er ook nog een aantal gekoppeld aan winnende loten uit de zogenaamde "grabbelton". Wat deden de gelukkigen met hun winnende lot?

Al sinds 2015 worden er na afloop van het golfseizoen enkele lootjes getrokken uit een grabbelton. Deze lootjes bevatten namen van GCAA'ers die het voorbije jaar aan de clubavonden in het zomerseizoen hebben deelgenomen.

In eerdere jaren vond deze trekking meestal op de nieuwjaarsborrel plaats, maar i.v.m. corona was het protocol noodgedwongen aangepast: er zaten lootjes over TWEE seizoenen in de ton en de trekking kon pas uitgevoerd worden tijdens het jubileumtoernooi.

De 4 personen die op 12 juni 2022 uit de tombola tevoorschijn kwamen waren Wiljo Ket, Jaap Beunder, Niels Thomsen en ondergetekende, allen inderdaad regelmatige deelnemers aan donderdagse stablefordwedstrijden of zomerteamcompetitiematches in 2020 en 2021. Conform de prijsvoorwaarden waren wij gehouden in het jaar na de trekking een "gezamenlijke golfactiviteit" te ondernemen.

Over de aard van de activiteit waren we het snel eens: een rondje op een "leuke baan"; de vraag "waar dan?" was iets lastiger te beantwoorden. Na opties in o.m. Baronie en IJmond te hebben gewogen hakte Niels uiteindelijk de knoop door in het voordeel van de Veluwse Links Valley. Op 4 oktober verzamelden we ons rond elven 's ochtends voor de start van ons schoolreisje c.q. "eagle-arrangement".

Na een koffietje op het terras (de nazomer duurde en duurde maar dit jaar) hadden we geen tijd meer om in te slaan en haastten we ons dus naar de 1e tee. De Links Valley bestaat uit 9 holes die 2 kanten op gespeeld kunnen worden, naast elke tee bevindt zich ook een green van dezelfde hole.

We mochten vandaag de Zuid-baan aanvallen en troffen een qua vegetatie en golftechniek interessant parcours: glooiende fairways, blinde slagen, wastelands, grote komvormige greens - het beloofde links-gevoel wortelde zich al snel diep.

Dat we tussen de holes nog wel eens de verkeerde kant op liepen (18 tees op 9 holes) mocht de pret niet drukken. De valleilust bleef de hele middag volop aanwezig, eigenlijk was het enige jammere dat we onze korte broek vergeten hadden!

Qua technische uitvoering vielen er diverse fraaie afslagen en approaches te noteren (vooral van Wiljo op de eerste 9 en Niels op de tweede 9), maar de 2 rondjes over deze spannende holes verliepen toch vooral genoeglijk. 

     

  

 

  

     

Na de laatste hole meldden we ons weer in het clubrestaurant, waar de sfeer net als het weer opperbest bleef - bitterballen werden gedrenkt in AV'tjes c.q. Texelse dubbels en daarna volgde als diner een voedzame sateh of burrata.Bij afrekening van ons gezamenlijke feestje bleken we ook nog eens niet de volledige prijs te hoeven betalen voor dit arrangement, wellicht vanwege het naseizoen? Ons eigen gevoel over deze hele dag was en bleef TOP, zo maakten we -in deze voor de club onzekere tijden- ook onze penningmeester nog blij...

Wie na het lezen van dit ronkend opstel ook valleilust voelt opkomen of elders eens een link rondje wil spelen meldt zich nu onmiddellijk aan voor de komende nieuwjaarsborrel, waar de winnaars over 2022 uit de grabbelton zullen worden opgediept!