En aan het eind wint....

Een jaar later dan gepland was het dan eindelijk zover, de masters 2020/2021!
Loes vertelt over de lange aanloop en herkenbare afloop....

Hans-Dirk, Chi Kwong en ik hadden vòòr corona al gekozen voor de Heelsumse golfclub om het 27 holes-mastertoernooi te gaan organiseren. Logischerwijs werd het hele circus een jaar uitgesteld, waardoor er nog meer tijd was voor vele discussies rond het "eerlijker" maken van de formule: wat was nu de juiste verhouding tussen stroke- en matchplay?

Na een gastvrije ontvangst op de golfbaan op zaterdag 29 augustus werd iedereen geïnformeerd over de afwisseling in spelformaten. Strokeplay, stableford en matchplay klonken bekend, maar werden dit jaar anders verdeeld dan in eerdere jaren: per 9 holes 3 holes matchplay en daarna 6 holes een variant van strokeplay en/of stableford.

Het weer was niet al te lekker, we moesten met paraplu en regenkleding aan de baan in.
Mijn eerste 9 holes begonnen met 3 holes tegen Hans vdM. 3 holes matchplay is wel wat kort en Hans kreeg een aantal slagen mee, dus moest ik gelijk bij de les zijn. Gelukkig zat het mee en haalde ik de eerste winst binnen.... daarna direct door voor de eerste 6 holes strokeplay.

Na een heerlijke lunch mochten we de baan weer in voor de resterende 18 holes op de andere twee lussen en in een andere flightsamenstelling. Ik moest in de matchplay nu tegen Leon, die helemaal los ging en heel goed stond te spelen - helaas ging deze voor mij dus verloren. De 6 holes die daarop volgden ging het een stuk beter.

Voor de laatste 9 holes werden weer twee gezichten in de flight gewisseld, waarna mijn derde matchplaywedstrijd begon: tegen Niels. Die was even niet in goeden doen en na opnieuw 6 redelijke strokeplayholes kwam ik aan de eindstreep met 2 van de 3 matchplaywedstrijden gewonnen en een behoorlijke strokeplay en stableford.

Bij een lekker biertje en bitterbal zaten we te wachten op de scorekaarten die Hans-Dirk en Annetta  verwerkten in een verder onnavolgbare spreadsheet. Daarna begon een prima verzorgd 2-gangen-diner, maar wie o wie zou nu toch de winnaar wezen……………..?

Ik had mijn geld gezet op Leon, omdat hij de ballen goed wist te raken tijdens de 9 holes die we samen speelden... ook even gecheckt bij andere pretendenten als Kilian: die liet weten dat het niet veel was vandaag. Of Chi Kwong dan: die oogde ook niet enthousiast. Wie dan wel?

Chi Kwong maakte na het hoofdgerecht eindelijk het eindresultaat van een fijne golfdag bekend. Het scheelde maar 1 slag tussen de nummers 1 en 2...

5 Kilian
4 Aashwin
3 Leon
2 Gerald
... 1 Loes!