Luilaktraditie goat oan

Wat een spektakel was het luilaktoernooi weer dit jaar: toen na afloop gevraagd werd of het volgend jaar weer georganiseerd moet worden werd door de 26 deelnemers volmondig "JA" gebruld!

De 9 teams (8 teams van drie en 1 team van twee spelers) werden rond 05:40 uur op Pinksterzaterdag door het lot geformeerd en gingen goed-gemutst de baan in. De weergoden waren ons welgezind, de baan lag er fantastisch bij (d.w.z. minder uitgedroogd dan eergisteren) en de oase van rust was verademend. De slaperige koppen waren schijn, want er werd op de vroege ochtend gespeeld op het scherpst van de snede. Adviezen werden over en weer gegeven en het beste stablefordresultaat van het team werd genoteerd.

Tijdens het ontbijt na afloop konden we twee birdies uitreiken, een aan Henriette de Planque en de ander aan Olfert Langerak. De longhitter bij de dames was Mirjan Klein Hofmeijer, bij de heren Piet Bezemer (die met veel plezier de naam van Luuk Nooter had doorgehaald). Het precieze werk (nearest the pin) werd gewonnen door Peter Huizinga.

Wat betreft de teamscores: deze varieerden van 17 tot en met 27 stablefordpunten. Team 12 haalde zonder 'slapend' lid Roersma toch nog 22 stablefordpuntjes binnen...

Einduitslag:
1. Team 15 (Bezemer, R. Bannink, Langerak): 27 stablefordpunten
2. Team 14 (Rodenburg, J. Teunisse, De Planque): 26 stablefordpunten
3. Team 16 (Huizinga, N. Teunisse, B. Liebregts): 24 stablefordpunten
4. Team 10 (I. Smit,  J. Liebregts, Van der Laan): 23 stablefordpunten
5. Team 12 (Broek, Van Tilburg): 22 stablefordpunten
6. Team 11 (G. Granneman, Schreurs, Klein Hofmeijer): 22 stablefordpunten
7. Team 13 (Korfage, E. Bannink, A. Stam): 20 stablefordpunten
8. Team 19 (Nooter, Van der Linden, Van Arkel): 20 stablefordpunten
9. Team 18 (Ket, H.D. Bakker, Havekotte): 17 stablefordpunten

Alle 26 deelnemers hebben toegezegd om ook in 2008 weer mee te luilakken, dat belooft dan wellicht een nog groter spektakel te worden...? (Ruud Schreurs)