Kilian doet het weer!

Lang was het spannend, maar op de eerste oktoberdag beslechtte Kilian het stablefordpleit...

Een van de competities die in dit door covid geteisterde golfjaar wél doorgang vonden was de stablefordcompetitie; met dank aan de afwezige zomerteamcompetitie waren er liefst 20 data beschikbaar voor dit donderdagavondgebeuren.

Na afvlakking van de eerste coronagolf mochten we op 21 mei de competitie starten. Reeds begin juli was duidelijk dat er dit jaar maar 2 pretendenten om de titel zouden strijden: uitdager Marion en veelvraat Kilian stonden toen namelijk al mijlenver voor op de overige zielige krabbelaars...

Tot begin september was het bovenaan stuivertje wisselen - daarna bleef Kilian solide scores net onder of boven de 18 stbf binnenbrengen, terwijl Marion laat in het seizoen net niet meer haar topvorm van de vroege zomer kon vinden.

Op 1 oktober viel de beslissing, in deze voorlaatste ronde was de Bullewijklus pas voor de 4e maal het strijdtoneel (verreweg de meeste donderdagavonden waren op Holendrecht verspeeld). Dat nog twee flights volgeboekt bleken was op zich mooi, het weer was als verwacht de eerste 5 holes belabberd. 

Kilian deed het voor zijn doen rustig aan vanavond, zag echter al gauw dat zijn enige concurrent (in dezelfde flight) hem niet kon bijbenen. Op hole 18 werd een mini-erehaag voor de toppers gevormd door de flight ervoor, het was opnieuw begonnen met regenen...

Een eervolle vermelding voor Patrick vanwege de avondwinst (18 puntjes), maar op de foto mochten Marion (net als in 2019 tweede in het kampioenschap) en Kilian (die met ook dit jaar een gemiddelde van boven de 6 punten per avond zijn stablefordtitel "gewoon" behield). Hulde!

De laatste meters voor de kampioen...

De sterkste stablefordspelers van 2019 én 2020!

Geen reden voor kiespijn bij de runner-up