3x hoogspanning in stablefordcompetitie

In de stablefordcompetitie van dit jaar loopt elke 2 maanden een periode op zijn eind. Op 20 mei, 29 juli en 7 oktober ligt steeds een ticket voor de masters van 2022 voor het grijpen!

We zijn alweer een aantal weken onderweg met de stablefordcompetitie op de donderdagavonden. Veel bekende gezichten laten weer van zich spreken, maar er is ruimte voor meer deelnemers!

Aangezien geen enkele speler er tot nu toe (in tegenstelling tot eerdere jaren) qua stablefordpunten  echt bovenuit steekt is de eerste periodetitel (waarvoor het gemiddelde over de beste 3 stablefordscores werd berekend) alvast heftig omstreden gebleken. Op de laatste avond bleek *Jos* met slechts een banddikte voorsprong Niels achter zich te hebben gelaten!

De aantrekkelijkheid van de periodetitels in het stablefordkampioenschap schuilt erin, dat in een aantal donderdagavonden, beperkt in aantal en tijd, al een mooie prijs verdiend kan worden, namelijk een ticket voor het masterstoernooi voor de beste clubspelers van een jaargang. De eerste stablefordperiode was de allereerste kans op een ticket voor dit eretoernooi, editie 2022.

Omdat er voor de 3 periodes dit jaar 14 stablefordavonden beschikbaar waren is ervoor gekozen de eerste periode te beperken tot 4 avonden (de resterende 2 periodes omvatten 5 avonden). Ter compensatie van dit mindere aantal avonden geldt dat er op 1 van de 4 avonden !bonuspunten! worden uitgedeeld. Deze bonuspunten vallen dit jaar (en in eerdere jaren ook al wel) op de LAATSTE periodeavond binnen te harken, in 2021 dus op 20 mei. De volgende cadeautjes staan klaar voor de deelnemers:

> de stablefordscore telt DUBBEL mee voor het periodeklassement;
> bij 17 stablefordpunten of meer worden 3 positiepunten extra toegekend voor het totaalklassement (NB 17 ipv 18 i.v.m. 95% verrekening sinds introductie WHS) - P
PS helaas bleek de strijd iets te spannend deze avond, oftewel niemand tikte dit stbf-aantal aan...

We wensen de kanshebbers op de periodetitel veel succes op de beslissende avonden - en voor alle overigen: meld je (alsnog) aan om mee te spelen en oefen alvast voor een gedenkwaardige volgende periode!