Handicapsite berekent nu jouw WHS clubhandicap

Onze handicapsite is aangepast. Vanaf nu berekent onze site jouw WHS handicap, net zoals de NGF.

Per ingeleverde kaart  wordt een zgn. “dagresultaat” berekend. Dit dagresultaat  en eerder berekende dagresultaten bepalen jouw nieuwe clubhandicap. Voor meer informatie over de bepaling van de WHS handicap kijk je op de NGF site.

Bepaling van jouw nieuwe clubhandicap

Jouw nieuwe clubhandicap is in de GCAA handicap site uitgerekend op basis van jouw vanaf 2017 aanwezige scores in het systeem. De nieuwe clubhandicap zal vaak hoger zijn dan je tot nu toe bekende GCAA clubhandicap.

Bijna altijd wijkt jouw nieuwe GCAA clubhandicap af van de bij de NGF geregistreerde handicap omdat niet alle scores bij GCAA en NGF identiek zijn. Bij het aanpassen van onze handicapsite hebben wij gekeken of wij de handicap van de NGF online konden koppelen maar dat was helaas niet toegestaan.

Als je de opbouw van jouw nieuwe clubhandicap wilt inzien, log dan aan op de handicapsite en ga in “Mijn GCAA” naar “Mijn handicap geschiedenis”, daar vind je de opbouw van jouw nieuwe clubhandicap.

Ook in het nieuwe systeem blijft het mogelijk om de actuele NGF-handicap op te voeren. Een verlaging van de handicap kun je zelf invoeren, een verhoging regelt de handicapcommissie. Bij toernooien vragen wij jou naar je NGF-handicap; de toernooi organisatie zal deze dan in het systeem opvoeren.

 

Stand Stableford periodecompetitie nu ook actueel

De standen in de Stableford periodecompetitie kunnen we vanaf nu ook in het competitie-overzicht opnemen. Daardoor is de actuele stand altijd online beschikbaar.

Veel plezier met de nieuwe handicapsite!