De grenzen opzoeken op de Semslanden!

Na een behoorlijk natte maand augustus was het spannend hoe het weer in september zou worden voor het weekendtoernooi van dit jaar.
Nou: we zijn op onze wenken bedien
d, want het was in Drenthe prachtig weer - met beide dagen temperaturen boven de 30 graden. Misschien niet ideaal voor iedereen....

.....maar ik met mijn tropische achtergrond voelde mij als een vis in het water.
Ik was er dit jaar voor het eerst bij, na lang twijfelen of ik zou meedoen. Uiteindelijk wist Wiljo mij te overtuigen om mee te gaan en meldde ik mij op de valreep aan, waarna Joop nog snel een kamer ging regelen. 

Het GCAA-weekendtoernooi had in 2023 31 deelnemers en was weer een fantastisch event: vanwege het weer, de prachtige golfbaan "de Semslanden", het personeel van de golfclub (dat ons door de baan regelmatig van een eigen gemaakte limonade voorzag om de hitte draaglijk te maken), het hotel Bieze in Borger waar wij verbleven (inclusief vriendelijk personeel en goed eten) en uiteraard een fantastische organisatie door Wiljo en Joop. 

 

Dat ik ook nog verrassend heb gewonnen - door een achterstand van 9 slagen op nummer 1 Chi goed te maken - maakt het geheel nog meer bijzonder. Ik heb ontzettend genoten van mijn flightgenoten; zowel de eerste dag met Luuk en Mirella als ook de zondag met Patrick en Taco. Het doel op dag twee was om minimaal de teamprijs te pakken en ook dat lukte!

 


De winnaar in zijn hete stoel!

 

Nadat we tijdens onze 36 holes al diverse malen de grenzen van ons spel opzochten (soms letterlijk...), was het passend, dat het weekend werd afgesloten met een mooie toespraak en anekdote van de clubmanager over de historie en naam van de golfbaan:

De naam Semslanden verwijst naar de Semslinie, een door de landmeters Johan Sems en Johan de la Haye in 1615 vastgestelde grenslijn tussen de provincies Drenthe en Groningen”.


Wiljo en Joop: ontzettend bedankt voor jullie puike organisatie - en ik kijk alvast uit naar volgend jaar!

 

 

De top-3 met verder Luuk en Kilian!