Stormachtig onthaal voor alternatieve best-ball

Een uitgedund deelnemersveld liet zich tijdens het eerste GCAA-toernooi van 2007 eens flink uitwaaien.

Ondanks de storm van donderdag 18 januari en de grote hoeveelheden regen op de vrijdag kon met de medewerking van de Hoge Dijk het nieuwjaarstoernooi toch nog gehouden worden op de ons bekende Bullewijkbaan.......

De weersomstandigheden vooraf aan het toernooi sloegen wel een gat in het deelnemersveld.  Zo kreeg de wedstrijdleiding bijvoorbeeld op het laatste moment nog een afmelding van Co van Mook - helaas waren hij en Claasje niet meer bestand tegen de harde wind op de zondagmiddag. Jammer dat ook een aantal aanmelders het liet afweten zonder enige kennisgeving. Al met al werd flink aanspraak gedaan op de inventiviteit van de wedstrijdleiding.

Het woei flink en kort voor de wedstrijd regende het, maar naar omstandigheden was het tijdens de wedstrijd goed toeven op de baan. De 34 spelende deelnemers in de baan speelden in flights van 3 of 4 een variatie op best ball, met dien verstande dat verplicht minstens twee keer met de afslag van iedere flightgenoot doorgegaan moest worden. Dit vereiste soms wat tactische beslissingen. De teams waren ongeveer van gelijke sterkte en dit was terug te zien in de uitslag: elk team had een score binnen de range van 40 - 44 slagen:

1. ===> 40 slagen
Team Luuk Nooter, Evert Groot, Jan-Willem van der Linden, Netty Berntsen

2. ===> 41 slagen
Team Theo Vlot, Joop de Vries, Ruud Schreurs

3/4. ===> 42 slagen
Team Piet Bezemer, Patrick Stutvoet, Kees Verlare, Arnold Stam
Team Annetta van Velzen, Nick Teunisse, Wiarda van den Bergh, Mirella Loppies

5. ===> 43 slagen
Team Inge Geerlings, Manja van Galen Last, Frans Berntsen, Annie Groot

6 t/m 9. ===> 44 slagen
Team Cees Wanders, Theo van den Bergh, Michel Commandeur, Carry Verlare
Team Loes Schellenberg, Gea Westerman, Bauke Zeilstra, Rob Breugom de Haas
Team Solly Abed, Boudewijn Liesker, Hanny van Arkel, Hans Oud
Team Johan Teunisse, Marlies Lutkie, Olfert Langerak

Dat deze teamvorm aansloeg bleek wel uit de enthousiaste reacties na afloop van de wedstrijd. De deelnemers en de leden die alleen naar de receptie waren gekomen lieten zich vervolgens de champagne, de olie- en bitterballen goed smaken. Weer een geslaagd festijn. (Ruud Schreurs)