Wispelturig Wijdewormer

Voor de aanvang van weer een nieuw zomerseizoen verkaste de GCAA dit jaar naar de Zaanstreek. Het wispelturige weer op de Wijdewormerse 18 kon de winnares niet van de wijs brengen....

Op 6 april vond ons langverwachte openingstoernooi plaats op de Zaanse Golfclub. Ondanks de uitdagende weersverwachting - wind! regen! - kwamen maar liefst 50 enthousiaste deelnemers samen voor een dag vol sportiviteit en gezelligheid. Het was leuk oude bekenden te zien en ook nieuwe leden te kunnen verwelkomen.

O O O

De dag begon met een welkom in het clubrestaurant, waar de deelnemers konden genieten van koffie, thee en gevulde koeken. Na de ontvangst  begaven we ons naar de drivingrange om onze swings op te warmen en de balans te vinden tussen precisie en kracht.
Ondanks de stevige wind en een vleugje nattigheid lieten onze golfers daarna in de baan her en der goed spel zien en werd er volop genoten van de polderieke holes. Na afloop van de wedstrijd kwamen we samen op hole 19, waar de verhalen van de dag werden gedeeld en de sfeer nog meer werd verhoogd.

O O O  

De borrel werd gevolgd door een fijn diner, waarbij de discussies met al dan niet gelijkgestemde golfliefhebbers verder werden uitgediept. Tijdens de prijsuitreiking werden de prestaties van de dag gevierd en werden de winnaars met trots bekendgemaakt:
> de 9 holes stablefordwedstrijd werd gewonnen door Jos Dekker met zomaar 17 stbf-punten;
> op de 18 holes strokeplaywedstrijd kwam Kilian Steen met de laagste bruto score van 86 slagen binnen (daarmee alvast een voorschot nemend op de herovering van de strokeplaytitel?);
> de dagzege ging naar ondergetekende: 72 slagen netto (96 bruto).
Samenvattend was het een fantaastische dag vol sportiviteit, gezelligheid en culinair genot. Dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet en aan de Zaanse Golfclub voor hun gastvrijheid en uitstekende faciliteiten.

O O O  

Hopelijk zien we elkaar gauw weer in GCAA-verband, ik kijk nu al uit naar de volgende evenementen!