Snerttraditie in ere gehouden

Koud en nat, ook dit jaar waren de omstandigheden weer perfect voor een héééérlijk snertrondje.Snert

Op de vroege grijze ochtend van 24 februari stroomde De Houten Vier vol met ca. 30 enthousiaste golfers voor het traditionele snerttoernooi. Enkele enthousiastelingen haastten zich nog even naar de driving range, want wilden toch even ervaren hoe je ook al weer met een club een bal moet raken, de stokken waren soms al een tijd de tas niet uit geweest.

Om half 9 werd gestart en de regen kwam inmiddels gestaag naar beneden. In teams van 2 doorliepen we de 9 holes van de Bullewijkbaan en probeerden we per team een zo hoog mogelijke score te halen. Nat, regenjassen en -broeken aan, winterlaarzen, soppen door de baan, soms veel kale bomen rakend maar met een dampende kop snert in het vooruitzicht. En maar hopen dat waar jij niet scoorde je teamgenoot dat wel deed, want per hole telde de beste score.

Na 9 holes was het lekker droog en warm in het clubhuis waar de geur van snert ons tegemoetkwam. Onder het genot van deze vroege lunch werd de uitslag bekendgemaakt : Veel teams scoorden 19 punten, maar ook uitschieters naar beneden en naar boven.

De snertpakketten bleken weggelegd voor het team Arjan Havekotte/Jan-Willem van der Linden dat 25 punten scoorde.

De neary was voor Johan Teunisse, en Manja van Galen Last en Johnny Hasnain wisten op hole 18 de bal een ongelofelijk eind weg te slaan en daarmee de longest in de wacht te slepen. Ook dit waren traditiegetrouw snertprijzen.(Henriette de Planque)