10 kleine negertjes in Sint Nyk

Het jaarlijks weekendtoernooi is dit jaar verspeeld in het weekend van 5 en 6 september op de baan van Burggolf in Sint Nicolaasga. Het aantal deelnemers was, met name door vakanties van vele jaarlijks vaste deelnemers aan het toernooi, blijven steken op 26 aanmeldingen - toch een respectabel aantal om een mooi en gezellig weekend mee te hebben.

Helaas bleek het verhaal over "de tien kleine negertjes" van Agatha Christie op ons van toepassing! Het ving al aan met Annetta van Velzen, die na een zware operatie aan haar knie onvoldoende hersteld was om te kunnen spelen. Maar Annetta was wel het hele weekend aanwezig om ons, maar vooral partner Ruud, te supporten!

Marlies Lutkie, die last had van een polsblessure en daardoor mogelijk slechts 9 holes per dag zou mogen spelen, was het volgende negertje. Daarna volgde partner Joop de Vries die, onderweg naar Friesland, een zware ontsteking aan een slijmbeurs in zijn arm bleek te hebben gekregen. Dus meespelen voor hem was helemaal niet mogelijk. Maar ook Joop en Marlies bleven het gehele weekend!

Het daarop volgende negertje was Jan Willem v/d Linden. Zijn Achilleshiel bleek zijn achilleshiel te zijn. Hij moest thuis op de bank blijven van Henriette, die gelukkig zelf wel van de partij was. Tenslotte was het door het slechte weer helaas niet mogelijk om met een buggy de baan in te gaan. Daardoor was het voor negertje 5, Adèle Sohier, niet haalbaar om 18 holes te lopen.

Goed, tot zover de ziekenboeg, waarvan we natuurlijk hopen dat allen een voorspoedig herstel hebben en zij er bij het slottoernooi wel spelend bij kunnen zijn!

Wat het weer betrof hebben we heel veel geluk gehad! Vrijdags, toen enkelen voorspeelden om de baan te verkennen, kwam het doorlopend met bakken naar beneden. Zaterdag en zondag waren, op een enkele korte bui na, prima dagen!

De 1e speeldag werd gewonnen door nieuwkomer Marcel Nagel (partner van Kitty) met maar liefst 37 punten; resp. 2e en 3e waren Luuk Nooter en Ruud Bannink. De longest dames was voor Kitty Bertels en voor de heren ging die prijs naar Piet Bezemer. De neary werd opgeëist door Hajo Prinsen.

Ook was er voor nog een teamprijs voor de best scorende flight. Met Marcel en Luuk in dezelfde flight, en aangevuld met acceptabele scores van Marlies (9 holes) en Luuk Bitter, was die prijs voor hen.

De tweede dag waren de dagwinnaars Kitty Bertels (1e met 34 stbf), Peter Huizinga (2e met 33 stbf) en Inge Geerlings (3e met 31 stbf). De teamprijs was voor Kitty Bertels, Hanny van Arkel en Peter Huizinga. De longest dames ging wederom naar de in topvorm verkerende Kitty en bij de heren verrassend genoeg naar Joop Rodenburg. De neary werd opgeëist door Piet Bezemer, die een fractie dichter bij de hole lag dan Joop Rodenburg>-:.


Enfin, overall winnaar werd door een sterke 1e dag en een solide 2e dag Marcel Nagel met 66 stbf. In de volgorde van de 1e dag waren Luuk Nooter (2e met 62 stbf) en Ruud Bannink (3e met 58 stbf) de runners-up. Overigens hadden ook Wendely Prinsen en Werner Sohier 58 stbf, maar vanwege een iets hogere handicap dan Ruud vielen zij net buiten de prijzen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekendtoernooi dat, mede door de uitstekende verzorging en coöperatieve medewerking  van Burggolf (horeca, golf en hotel), zeker voor herhaling vatbaar is.