Toernooispeler pur sang

Onder een mooi oktoberzonnetje bleek een redelijk bescheiden 73 netto precies voldoende voor Gerald om het slottoernooi naar zich toe te trekken...

Op 2 oktober, toen gewoon nog de nazomer heerste, hadden we het geluk het slottoernooi van de AAGC te spelen. Weer mooi weer!

Ik heb dit jaar 11 keer gegolfd (veel te weinig dus!), waarvan 5 keer achttien holes en daar waren er 4 van tijdens een AAGC-toernooi. Openings-, midzomer- en slottoernooi en de Masters,  waar ik als reserve alsnog mee mocht doen op een baan nog geen 500 meter van mijn huis.

Het zijn dus juist de toernooien van onze club die ik koester en waar ik heel graag aan meedoe. Als je zo weinig speelt is wisselvalligheid troef, maar op een of andere manier kan ik me juist goed opladen voor deze toernooien. Al duren ze vaak een paar holes te lang, waardoor ik vaak qua netto score nog wel goed voor de dag kom maar eigenlijk nooit goed genoeg om mijn handicap eens omlaag te brengen. Maar zoals Hans-Dirk zei: "Je bent een echte toernooispeler!" Later begreep ik waarom hij dat zei. Ik had nl. de strokeplaycategorie III gewonnen en was dus direct geplaatst voor de Masters….Yes! Fingers-crossed dat ik die dag kan, want dat vind ik echt een giga-leuk toernooi met alle spelvormen die we bij de club spelen.

Ik doe nu al een aantal jaren de meeste toernooien mee en telkens weer vind ik het erg gezellig. Opvallend is dat ik het met vrijwel alle flightgenoten altijd naar mijn zin heb en dat zegt wat over de sfeer binnen deze club. Ook goed te zien dat naast vele vast gezichten er ook weer steeds nieuwe bij komen en ook andere kaderleden opstaan. Essentieel voor elke club.

Het toernooi was weer uitstekend georganiseerd en het mooie weer hielp natuurlijk enorm om de sfeer te bevorderen. Het buffet kwam wat later dan gepland al was de aanvangstijd was dan ook wat ambitieus denk ik. Ik zat daardoor alleen wel een beetje op hete kolen, want die avond had ik een ALV van mijn volleybalclub. Maar ja, hoewel je met een netto score van 73 meestal niet wint, is het ook niet onmogelijk. Ik ben zelf al mijn hele leven kaderlid bij een volleybalvereniging en ik vond het ook altijd prettig als de leden op kwamen dagen toen ik nog in het bestuur zat, dus wat doe je dan?

Gelukkig kon ik de bekeruitreiking voor het toernooi zelf mee maken en toen ik hoorde dat nummers 2 en 3 een score van 74 hadden wist ik dat ik gewonnen had. Hoezo een meevaller?! - nadat ik de laatste holes toch aardig vernacheld had. Yes, ik had het toernooi gewonnen!

Met toestemming van Patrick mocht ik al wat eerder wat van het weer voortreffelijke buffet snoepen zodat ik naar de ALV kon met ook nog wat eten in mijn maag. Helemaal top! Toen hoorde ik tussendoor dat ik de categorie III ook nog eens had gewonnen. Ik kreeg die beker daarom alvast mee en ik hoop dat iedereen er begrip voor heeft dat ik die uitreiking even heb moeten laten schieten.

Ik wil alle kaderleden namens iedereen ontzettend bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren en de jaren die komen. Ik hoop volgend jaar weer de meeste toernooien mee te kunnen doen en jullie daar weer te zien om er weer sportieve en gezellige dagen van te maken.

De diehards die ook in de winter(competitie) nog lekker door golfen wens ik veel succes en plezier met mooie dagen. Ik zal me vooral in de sporthal bewegen en hoop mijn naam als toernooispeler weer waar te maken op het openingstoernooi...