Mooi openingstoernooi leidt het nieuwe seizoen in

Zaterdag 2 april gingen maar liefst 61 spelers de baan in bij het Openingstoernooi!

 

52 leden hadden de clubs weer uit het vet gehaald om 18-holes strokeplay te lopen en negen leden vonden 9-holes stableford een mooie opwarmer voor het nieuwe seizoen.
De commissie was al vroeg aanwezig om alles voor te bereiden voor de grote groep. Kaarten gereed maken, laatste handicap controle, prijzen alvast klaarzetten, overleg met de baan over het al dan niet plaatsten van de bal in de fairway (besloten het niet toe te staan) en.... de nieuwe GCAA caps klaarleggen om uit te delen. Het belooft een kleurrijk seizoen te worden op de Hoge Dijk met al die GCAA'ers met een duidelijk herkenbare cap.

 

Iedereen was mooi op tijd binnen om vanaf 13.10 te starten vanaf holes 1 en 10, voor de strijd om de dagtitel en het strokeplayklassement. maar bovenal om veel plezier te hebben. En dat is gelukt. Het weer zat behoorlijk mee en droeg bij aan een warme gezellige ronde. Hartelijke verhalen bij de borrel en het diner bevestigden dat dit een geslaagde dag was.

Het blijkt toch maar weer dat zo'n eerste grote wedstrijd niet leidt tot erg hoge scores. De clubs en het spel zijn wellicht nog roestig of het lichaam nog niet gewend aan 18 holes. Maar weinigen wisten een score in de buffer neer te zetten en niemand verbeterde zich. Maar een mooie strijd werd er wel geleverd. Bij de bepaling van het dagklassement op basis van de nettoscore bleken er maar liefst 3 spelers met een score van 75 slagen te strijden om de 2e en 3e plek. In zo'n geval is de regel dat degene met de laagste handicap zich hoger plaatst. Hierdoor werd Jos Goedemans 4e, een prachtige prestatie omdat hij naar eigen zeggen 'nog moet werken aan stabiliteit' in zijn spel. Wel Jos, dat is je vandaag gelukt. De 3e prijs ging naar Mark IJff en de 2e naar Ruud Bannink, beiden zeer stabiel spelend maar beiden ook met een paar schoonheidsfoutjes die ze ervan weerhielden de eindoverwinning te grijpen.  Er kan er maar een de beste zijn en dat was ditmaal Leon van Seters met een mooie score van 73! Daarbij aangetekend dat hij op de 1e 9 twee birdies speelde en daarmee tot dat moment ook 2 boven de baan liep. Chapeau Leon!
De volledige uitslag is te vinden via het Evenementenoverzicht en dan het Openingstoernooi. (NB: de uitslag daar geeft de indruk dat Mark 2e was en Ruud 3e, maar dat is helaas een onvolkomenheid in de geautomatiseerde publicatie van de uitslagen in geval van gelijke scores)

Aangezien dit toernooi tezamen met het midzomertoernooi en het slottoernooi bepalend is voor het strokeplayklassement op basis van bruto scores, dient natuurlijk nog gemeld te worden wie de beste bruto score had in de verschillende handicap categorieën. In categorie t/m hcp 20 is dit, niet verrassend, Leon van Seters met 89 bruto. In de categorie 20-30 zijn dit Mark IJff en Luuk Nooter met 102 slagen en in de categorie 30-54 is dit Mirjan Klein Hofmeijer met 111. Aan hen de taak zich minimaal in te schrijven voor het midzomer- en/of slottoernooi en daar hun scores te verdedigen om mee te dingen naar de eindzege in de strokeplaycompetitie. Voor het complete overzicht, zie Competitieoverzicht en dan Strokeplaycompetitie.

Na de prijzenregen was het tijd om aan te vallen op het gereedstaande buffet. Dat werd met groot genoegen gedaan gezien de trek die een ieder had en het feit dat het een erg goed buffet was.
Tijdens het diner werden de winnaar en runner-up van de 9-holes deelnemers gehuldigd, zijnde Eric Nigtevegt en Bert Koehorst.
En om het prijzenplaatje compleet te maken kregen deze dag ook de winnaars van de winterteamcompetitie hun medailles uitgereikt. Gefeliciteerd Goeiste Vrienden: Piet Bezemer, Wiljo Ket, Joop Rodenburg en Mirella Loppies.

Een betere start van het nieuwe seizoen konden we onszelf niet wensen. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Graag snel tot ziens in de baan!