Meester Lausberg vertelt.....

Zaterdag 28 mei was het zover. In een mooi zonnetje mochten de 24 geplaatste GCAA-Leden het tegen elkaar opnemen om de fel begeerde titel GCAA Master te veroveren. Alleen zij die zich, het afgelopen jaar, bewezen hebben op de slagvelden van de competities (stableford, strokeplay, matchplay, zomer- en winterteam, eclectic, Masters, weekendtoernooi) krijgen een uitnodiging.

De Masters heeft dan ook een uniek format. 9 holes stableford, 9 holes strokeplay en 9 holes matchplay. De uitslagen gaan in een wiskundig model die op basis van de score Masterpunten toekent en aan het einde…….. een winnaar.

Dat dit model in de praktijk goed werkt blijkt wel uit het resultaat; de eerdere winnaars (Loes Schellenberg 3x, Hans-Dirk Bakker 2x, Ruud Bannink, Anthony van Tilburg en vorig jaar Fred Roersma) zijn alom gerespecteerd en onomstreden.

 

Locatie

De editie 2016 vond plaats in Zeewolde. Iedereen die ik sprak was het roerend met elkaar eens. Een schitterende baan. Mooie, maar lange holes. Het feit dat na 639 holes slechts 1 birdie te noteren viel spreekt voor zich. We komen graag terug om dit nog eens over te doen.

Organisatie

Ook de organisatie was weer dik in orde. Ondanks de wat strakke planning van de golfclub Zeewolde rondom de lunch (ivm NGF competitie en optimistisch ingeschatte doorlooptijd van 2 uur voor de 1e negen.....) wist Hans Florijn dusdanig flexibel met de flight indeling om te gaan zodat (bijna) iedereen nog genoeg tijd had om te lunchen. Sorry Luuk, Hans had je in geschat als een snelle eter, maar 5 minuten was wellicht zelfs voor jou iets te snel. Gelukkig was er ruim de tijd om te dineren. Als ik zag hoe de borden terug naar de keuken gingen dan moet het wel goed gesmaakt hebben.

De flexibiliteit van Hans werd einde dag nogmaals op de proef gesteld. Dit keer door de weergoden. Door onweer werd de wedstrijd zo’n 30 minuten onderbroken. Doordat na ons de NGF competitiewedstrijd liep, moesten we de laatste 4 a 5 holes op een andere lus spelen (Matchplay gelukkig, dus geen probleem met afwijkende handicapverrekening). Chapeau voor de goede communicatie en wederom getoonde flexibiliteit.

De strijd

Zoals bij elke wedstrijd bij GCAA was de strijd weer sportief, gezellig en spannend. Doordat er geen tussenstanden waren bleef iedereen tot het einde knokken. Dat was maar goed ook, want achteraf bleek dat de beslissing op laatste hole pas viel. Wiljo, je hebt niets cadeau gegeven. Onze matchplay was zenuwslopend en bijna had je Annetta naar de overwinning gebracht. Bedankt voor de mooie, spannende match die gelukkig voor mij goed uitpakte.

Uitslag :

89.50 Remco Lausberg
85.75 Annetta van Velzen
82.25 Loes Schellenberg

Vermeldenswaardige tussenresultaten:

Beste score Stableford : Remco Lausberg (23 stableford punten = 34,5 Masterpunt )
Beste score Strokeplay: Loes Schellenberg (40.75 Netto = 31,25 Masterpunt)
Beste score Matchplay: Ger de Snoo (4&2 = 30 Masterpunt)

De volledige uitslag is hier te vinden: uitslag Masters 2015