Prima condities voor een geslaagde dag

 

Golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse in het mooie Zeeland vormde het decor voor de 2016 editie van het Midzomertoernooi. De baan lag er prima bij, het weer was ronduit aangenaam, goede voorbereiding door de wedstrijdcommissie.  Prima condities voor een geslaagde dag, zeker ook voor Anthony.

 

Als altijd begonnen we met thee of koffie. Dit keer 44 mannen en vrouwen sterk om in 14 flights de 18 holes strokeplay wedstrijd te spelen. We startten vanaf hole 1 en 10.

De start kende enige vertraging, maar ach, met aangenaam gezelschap vliegt de tijd voorbij. Met 3 goede afslagen van hole 10 (PAR 5) van Henriette, Chi en mijzelf ging onze flight goed van start.  Bijzonder was de wandeling door de wijk tussen hole 11 en hole 12 en de vele fraaie woningen rondom de baan. Hole 13 (PAR 5) was één van de vele dog legs die deze baan zo kenmerkte. Dog legs waren er ook op de holes 16, 17, 1, 4 en 5.

Ik herinner me vooral de volgende holes:

- hole 15 (PAR3) waar mijn bal na een mindere afslag, precies tussen 2 bunkers door, de green op rolde;

- hole 16 waar een approach over de bomen heen jammerlijk mislukte en resulteerde in een onbespeelbare bal;

- hole 3 waar een bunker shot totaal mislukte, en mijn bal in het water belandde;

- en tenslotte hole 17 (PAR 4) waar ik na 3 slagen de bunker naast de green had gevonden en 3 slagen nodig had om al het zand achter me te laten (weer een bunker challenge).

Al met al had ik lekker gespeeld: 3 PAR´s, 8 Bogey´s en geen stroke max! Chi had een mindere eerste 9, maar de tweede 9 heeft hij werkelijk fantastisch gespeeld en ook Henriette was zeer tevreden over haar spel.

In de zon en met een drankje konden we allen nog even lekker nagenieten van dit rondje strokeplay.

De wedstrijdorganisatie was zeer tevreden over het tempo waarin wij allen over de baan gingen (dat was wel eens anders) en wij waren op onze beurt weer heel tevreden over de wedstrijdorganisatie (Joop en Hans, nogmaals dank).

 

De uitslagen:

Birdies: Patrick Leuven, Jerry Moehamed en Johnny Hasnain

Longest Dames: Marja Bitter

Longest Heren: Jerry Moehamed

Neary: Loes Schellenberg

Beste bruto score: Loes Schellenberg met 86

 

1. Anthony van Tilburg          97 bruto/ 74 netto

2. Jaap Beunder                   91 bruto/ 75 netto

3. Ernst Meijers                  108 bruto/ 75 netto

 

Johnny leidt het klassement na 2 strokeplay wedstrijden (openingstoermooi/ midzomertoernooi).