Sprakeloos

 De Masters 2016 was de wedstrijd voor de kampioenen van de verschillende competities vanaf het voorjaar 2016 t/m de wintercompetitie 2016-2017. Eén van de deelnemers aan de Masters was Hajo Prinsen. Lees zijn verslag.

Dit jaar werd de Masters gespeeld op de mooie 27 holes baan Gendersteyn in Veldhoven. Voor de verschillende spelonderdelen – stableford, strokeplay, matchplay – hebben we alle 27 holes gelopen. De rododendrons bloeiden, de baan lag er strak bij en het weer was perfect om golf te spelen. Lichte bries , overwegend zonnig en temperaturen begin 20. Wat wil je nog meer.

Ons team Q-Cap was als laatste doorgedrongen tot de Masters nadat wij de wintercompetitie hadden gewonnen. 

Zonder veel verwachtingen was ik naar Veldhoven afgereisd. Het belangrijkste wat ik mij had voorgenomen was conservatief spelen, geen risico’ s nemen en vooral ontspannen slaan en genieten. De driver is de hele dag in de tas gebleven en afstanden die ik net zou kunnen halen heb ik in twee slagen verdeeld. Hierdoor ben ik heel gelijkmatig door de baan gegaan. De Matchplay tegen Joop Rodenburg heb ik met 3 en 2  gewonnen; Strokeplay speelde ik slechts 3 slagen slechter dan mijn handicap en voor de Stableford haalde ik keurig 18 punten. Geen echte uitschieters dus, maar het bleek wel voldoende te zijn om de Masters te winnen!

De formule om dit jaar op drie lussen tegelijk te starten was een perfecte oplossing van Hans Florijn. Hierdoor waren er per lus maar twee starttijden nodig en was iedereen vrijwel gelijk klaar voor de lunch en later voor de borrel. Geen haastige lunch dus en allemaal gelijk aan de borrel is enorm gezellig.

De organisatie was trouwens erg goed. Fijne ontvangst met koffie en appelgebak, uitgebreide lunch en een fantastisch BBQ buffet na afloop.

De commissie heeft hard moeten werken om alle scores in te voeren zodat de computer de uitslag kon geven volgens de rekenmethode van Hans Dirk. Tijdens de prijsuitreiking werden de top drieën per onderdeel ook vermeld.

Matchplay: gedeeld 2e Hans Bak en Hajo Prinsen met 3 en 2, 1e Hans Florijn met 4 en 3

Strokeplay: 3e Ruud Bannink, 2e Fred Roersma, 1e Remco Lausberg

Stableford: 3e Hajo Prinsen, 2e Jelle van Solkema, 1e Anthony van Tilburg

 Overall Master 2016: 3e Remco Lausberg, 2e Jelle van Solkema, 1e Hajo Prinsen

 

Bijna sprakeloos heb ik de beker in ontvangst genomen. Dank voor alles en tot volgend jaar!