Het luilaktoernooi, een waar Slagveld!

Tja, je weet het van te voren…. Op het moment dat je opstaat denk je: Waarom, Waarom, doe ik dit?

In de auto op weg naar de baan: zéér fijne druppeltjes op de voorruit, Waarom, Waarom?

 

Aangekomen op de parkeerplaats begint het; een fijne groep golffanaten op de parkeerplaats (clubhuis was nog gesloten) aan de koffie met toebehoren, geschonken door Hans en Joop. Ja, denk je dan, Daarom!

 

Hoewel? De gekozen spelvorm bleek een mix van matchplay maar uiteindelijk toch gewoon stableford.  En dat in 11 flights van twee. Die met én tegen elkaar de strijd aangingen.

 

‘Gewoon’ de punten tellen dus, ECHTER wanneer een hole netto gewonnen was door één van beide spelers mocht die een club uit de tas van de tegenstander Onspeelbaar verklaren. Die mocht daarna dus niet meer gebruikt worden totdat die speler zelf een hole won en dan de club weer terug kon halen OF bij de tegenstander ook een club Onspeelbaar kon verklaren.

 

Een potentieel Slagveld dus en er was zelfs een kans dat je bij een slechte dag, met een virtueel vrijwel lege tas terug zou komen…  Waarom, Waarom zou je dat zo op de vroege morgen willen?

 

Om 06.00 uur de all tee start. Met dit keer een echt Gunshot! En zelfs meer dan dat, het leek wel alsof er meerdere wedstrijden tegelijk begonnen zoveel knallen als wij hoorden. Waarom, Waarom?

 

En ja hoor, daar kwamen ze uit de struiken, de vroege jagers met hun Shotguns. Daardoor!

 

Zij zagen het Slagveld verstoord door allemaal ‘vreemde vogels’ die daar zo vroeg een balletje gingen slaan. Gelukkig was het seizoen op ons nog niet geopend. Waarom, Waarom, dachten de jagers en zij dropen af.

 

Zelf ging ik samen met Hans Dirk de baan in. Gelukkig was de keus na onze eerste hole (de 18e) aan mij en mocht  ik een club bij hem Onspeelbaar verklaren. En natuurlijk werd dat de putter! Vervolgens gingen ook zijn driver en houten drie er aan. Na een mooie par op de vierde hole was de keus aan hem en hij besloot om niet één van zijn stokken terug te halen maar om er een waar Slagveld van te maken en mij van mijn putter te beroven. Waarom, Waarom?

 

Na drie holes niet onredelijk met mijn ijzer 8 te hebben geput had ik gelukkig weer de keus en besloot ik het Slagveld niet nog groter te maken en ik nam mijn putter terug. Waarom, Waarom?

 

Nou, op de volgende hole maakte ik er meteen een par mee. Daarom!

 

Door die par ging ook nog eens de houten vijf van Hans Dirk er aan en diende er nota bene op onze laatste én langste hole (de 17e) afgeslagen te worden met een ijzer…. Waarom, Waarom? 

 

Sorry HD, het speet mij zeer, het waren de spelregels, Daarom!

 

Terug in het clubhuis werd het zoals altijd weer een gezellige boel met een lekker ontbijt.

 

Bij de prijsuitreiking bleek dat er goed was gescoord! Drie deelnemers hadden toch 17 stableford punten weten te scoren! Het bleek echter niet genoeg, Waarom, Waarom?

 

Nou, Herbert had 18 punten en meende dus met de eer te gaan strijken. Maar helaas, het bleek toch een waar Slagveld.  Waarom, Waarom? Nou, ondergetekende mocht op basis van handicap de hoofdprijs incasseren. En weer terug in de auto op weg naar huis dacht hij: DAAROM!!!!!

 

Hans en Joop dank voor weer een heel vroege, mooie én memorabele ochtend; grote klasse!