Golf is (dit keer) geen Oorlog

Kilian hoefde zijn naam in Krefeld geen eer aan te doen: nietsontziende strijd bleek ditmaal niet nodig, eigen degelijk en secuur spel volstonden voor een succesvol weekend! Hij vertelt:

...

Zaterdagochtend 8 september net even voor 9 uur is het zover. Mijn bijrijders, Chi Kwong en Nikhilesh, staan voor de deur. Nog even alle spullen in de auto persen en op weg naar Krefeld, Golf & Country Club An der Elfrather Mühle, voor het weekendtoernooi. Het ziet er naar uit dat het een mooi weekend wordt. De weersvoorspellingen zijn positief, droog, warm en niet teveel wind. Sowieso is het weekend goed begonnen omdat ik mij op de vrijdag geplaatst heb voor de halve finale van de matchplay.

Onderweg lekker rustig op de wegen en we komen dan ook ruim op tijd aan bij de golfbaan waar de organisatie en enkele leden ons al op staan te wachten. Bij de koffie en thee komen meerder wespen ons ook nog even gedag zeggen. Gelukkig hadden we in de baan geen last van ze. Na het inslaan op de driving range en wat putten op de oefengreen is het zover, let’s play.

Dit jaar met slechts een klein groepje en daarom flights van 3. Ik zit in de flight met Aashvin en Hans Dirk. Aashvin had helaas op de driving range weer last gekregen van een eerder opgelopen polsblessure en kon bijna niet meer slaan. Hans Dirk had weer eens last van zijn eerste 9 holes kriebels en sloeg zijn ballen links en rechts over de baan. Ikzelf begon moeizaam, maar kwam na een paar holes toch in een bepaalde flow. Het was  niet allemaal even mooi, maar het resultaat na 9 holes, 16 punten,  is uiteraard prima. Op de tweede 9 was Aashvin gestopt en ging de motor van Hans Dirk weer aan. Ik bleef rustig door modderen, maar wel met steeds een goed resultaat. Op hole 18, par 5, mijn mooiste slag van de dag. Met mijn derde slag vanaf 120 meter op de green ongeveer 40cm van de hole en een birdie op de kaart.  Einde van de rit 35 punten en 85 slagen. Net voldoende voor de dagprijs. Dick Roncetti had ook erg goed gepresteerd met 35 punten, maar ik kon hem net voorblijven op basis van de handicap. Nikhilesh zat met 34 punten ook erg dichtbij.

In de avond lekker gegeten en na onderwijl nog 5 keer de ronde geanalyseerd te hebben, de hotelkamer maar weer opgezocht. Zoals het echte Duitse hotels betaamd waren de kussen flinterdun en de kamer te warm, dus van slapen is niet heel veel terecht gekomen. Ook het ontbijt was helaas niet voor herhaling vatbaar, daarentegen was het gezelschap gelukkig wel prima! Uitchecken, spullen in de auto en op naar de baan.

De organisatie had een nieuwe spelvorm bedacht voor dit weekend. Een eclectic over twee dagen, waarbij de beste scores per hole tellen voor de eindstand. Op dag 1 kwam ik wat moeilijk op gang dus daar vielen veel punten te winnen voor mij. Vandaag zat ik in de flight bij Peter Huizinga en Johan Theunisse. Twee outsiders voor de overall winst met respectievelijk 29 en 28 punten op dag 1, maar door de spelvorm hadden ze ook nog serieuze kansen. Nu ging ik vliegend van start en na 4 holes had ik al 6 punten gewonnen ten opzicht van dag 1 en de eerste birdie op de kaart staan. Daarna op de eerste par 5 waar ik op dag 1 ontzettend liep te prutsen (2 ballen in het water), ging ik ook deze keer weer de mist in. Gemiste kans op nog meer extra punten. Snel vergeten en weer doorgaan. Het spel bleef wat slordig, maar al met al toch weer 16 punten en 7 punten verbeterd ten opzichte van dag 1.

2e negen. Op hole 10 begon ik slecht bal rechts in de rough, maar gelukkig nog wel speelbaar. Volgende bal ook niet best, rechts naast de green. Daarna een redelijke chip en een fantastische putt vanaf een meter of 2,5 en een par. De overige holes gingen best lekker en bij hole 18 moest ik nog even aan de birdie van de dag ervoor denken. Na twee slagen lag ik wederom op ongeveer 120 meter en begon te denken “Als ik die bal net zo mooi kan slaan als gisteren…”, uiteraard werkt dat vrijwel nooit in je voordeel en mijn bal vertrok teveel op links en eindigde net in de fringe op ongeveer 3 meter van de vlag. De birdie was ineens ver weg. Goed kijken naar de lijn, vlag er alvast uithalen, nog een keer kijken, achter de bal, spelen en …… jawel de bal ging in de hole. Twee birdies, 37 punten en 83 slagen totaal voor de dag en in totaal 10 punten verbeterd ten opzichte van dag 1. De grote vraag, is het voldoende om Dick en Nikhilesh achter mij te houden!

De dag top drie was wederom in handen van dezelfde personen. Dick 3e met 32, Nikhilesh 2e met 33 en ik 1ste met 37 punten, maar wat betekende dat voor het overall klassement?

Joop wist de spanning flink op te voeren. Op de derde plaats waren drie spelers gelijk geëindigd op 42 punten. Chi Kwong troefde op basis van de handicap Remco en Nikhilesh  af voor de 3e plaats. Dick een zeer respectabele 2e plek met maar liefst 43 punten. Maar mijn 45 punten waren net genoeg om de 1ste plaats te claimen en de titel weer op te eisen nadat Chi Kwong het vorige jaar van mij had overgenomen.

Al met al op alle fronten (weer, gezelschap en resultaat) een zeer geslaagd weekend en volgend jaar ben ik er zeker weer bij om de titel te verdedigen.

Met dank aan de organisatie.