Korte broeken passend in Naarderbos

Naast de zon, die zich uitzonderingsgewijs deze zomer eens een dagje van haar beste kant liet zien, speelde de wind een belangrijke rol tijdens het vierde midzomertoernooi, dat dit jaar aan de boorden van het Gooimeer werd verspeeld...

winnaars naarderbos


Het midzomertoernooi werd dit jaar op 7 juli gehouden op Golfbaan Naarderbos: een avontuurlijke baan waar je geen tot weinig slagen kado krijgt.

Als organisator van het toernooi keek ik de hele week al naar het weerbericht in de hoop dat het mooi weer zou zijn op de toernooizaterdag. Na de vrijdagse stortbuien, toen ik in Purmerend na 5 holes van de baan stapte vanwege de stortbuien, had ik er een hard hoofd in...maar zie daar: zaterdag was het prima weer, de zon scheen. De lange broek was achteraf niet nodig geweest.

Wel stond er een pittige wind. Bij het inslaan op de drivingrange kon je dit al goed merken. De ballen bogen al snel af naar rechts terwijl ik toch het idee had dat ik netjes rechtdoor aan het slaan was.

Totaal hadden 63 spelers zich opgegeven. Uiteindelijk deden er 59 mee. Vier kwamen niet opdagen of meldden zich af met blessures.

Ik liep zelf in een flight met Inge Geerlings, Lies Merckel en Hans Dirk Bakker. Ik heb ongelofelijke dingen gezien. Inge die het juist van haar afslag moet hebben zoals zij zelf zegt, sloeg er misschien 2 goed.

Hans Dirk wisselde de mooiste slagen af met slagen waar hij niets van begrijpt. Hij kan hier ongelofelijk van balen, tot bijna stampvoeten aan toe. Lies speelde heel constant. Mijn eigen slagen waren tot de green behoorlijk, behalve dan die ene 4e hole…….

Je kent het wel, je kunt de bal die in de buurt van bomen naast de fairway ligt het beste zonder risico de baan weer op spelen, maar nee, de bal kan makkelijk tussen die 2 bomen door. Het leek wel een flipperkast, 2 bomen geraakt en de bal lag verder terug dan waar ik begon. De volgende slag, nog steeds een boom in de weg, maar het zal toch niet…….. Ja hoor, de bal via de boom het water in. Op zo’n moment speel je toch liever stableford. Gewoon oppakken die bal, echter nu….drama!

Na afloop van de wedstrijd konden wij heerlijk buiten op het terras van een drankje en bittergarnituur genieten, waarna wij binnen onthaald werden op een heerlijke barbecue.

Een geslaagd toernooi heb ik van vele deelnemers gehoord, die allemaal met door de zon verbrande hoofden aan tafel zaten.  

Daguitslag:
1. Arjan Bons -> 70 netto slagen;
2.
Merel Ritsma -> 71 netto slagen;
3.
Hans Dirk Bakker -> 72 netto slagen.

Longest drive heren: Johnny Hasnain; dames: Yvonne Kruis

Neary heren: Hans-Dirk Bakker; dames: Marlies Lutkie

Birdies: Joop Rodenburg (op 2), Jaap Broek (op 16) en Hans-Dirk Bakker (niet op 17, maar op 7)