Wintercompetitie, de kop is eraf!

Op een zonovergoten dag, het leek wel zomer, is de eerste wedstrijd gespeeld van de wintercompetitie. Zes teams bonden op zaterdag 24 november 2007 de strijd aan. Fortissimo was vrijgeloot en speelt de eerste wedstrijd op 15 december 2007.

In het begin was er enige onduidelijkheid over het aantal te spelen holes: de evenementencommissie had een 9 holes wedstrijd voor ogen, De Hoge Dijk had 18 holes gereserveerd. Een aantal spelers wilde 9 holes lopen, anderen hadden geen moeite met 18 holes.  Besloten is het om bij een 9 holes wedstrijd te houden, ook voor de volgende competitiedagen. Als gevolg hiervan zullen de starttijden op de competitiedagen iets later gepland worden. Bericht hierover volgt.

De eerste wedstrijd ging tussen Sweet Sixties en Los amigos del golf. De Sweet Sixties waren vertegenwoordigd door Suze Jongbloed en Irene Oosthout, Los amigos del golf betrad het strijdperk met Annetta van Velzen en Ruud Schreurs. De Sweet Sixties waren de hele wedstrijd sterk en goed op dreef. Bij Los amigo del golf had Ruud in het begin het beste van het spel, aan het eind kwam Annetta goed op dreef. Uiteindelijk resulteerde dit toch in een verdiende overwinning voor de Sweet Sixties van 5½ - 3½ op Los amigo del golf.

De tweede wedstrijd ging tussen Foursomes en De Putters. De Foursomes hadden Hajo Prinsen en Tom Tirion opgesteld. Van De Putters gingen Ellen en Ruud Bannink de strijd aan. Te merken was dat de Foursomes goed voorbereid waren. Ondanks dat dit team uit individuele aanmelders is samengesteld, was dit aan de teamspirit niet te merken. Voor het begin van de competitie hadden de spelers een trainingskamp opgeslagen in Heelsum. Dit was in de uitslag terug te zien. De Foursomes versloegen De Putters met 6 - 3.

De derde wedstrijd ging tussen AAI en de The Magnificent Five. AAI had Willem Boddendijk en Sjoerd Heuts afgevaardigd. The Magnificent Five moest het met Jan Menko Minkema en Ronnie van Erp doen. De spelers hebben 18 holes gelopen, echter de eerste negen waren bepalend. Het was een ongekend spannende strijd, ondanks dat de spelers het niet helemaal door hadden,
omdat de teamhandicaps nog niet waren uitgerekend. Achteraf bleek dat de teams bij elkaar opgeteld ongeveer gelijke handicaps hadden. De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen door AAI met 5 punten, The Magnificent Five behaalde 4 punten.