Toenemende spanning in teamcompetitie

De afgelopen weken zijn weer twee zwaarbevochten rondes in de winterteampetitie verspeeld: van de zes wedstrijden in rondes 4 en 5 eindigde er 1 in een gelijkspel en werden er liefst 4 met het kleinst mogelijke verschil beslecht.

In ronde 4 was een van de texas scramble-affiches Sweet Sixties tegen AAI. AAI-kopman Luuk was in blakende vorm, waardoor een nederlaag voor tegenstreefsters Suze en Irene onafwendbaar werd. Fortissimi Jacques en Jaap konden de vele verrekende slagen tegen Foursomes Tom en Frits net niet compenseren en verloren door een wel zeer gelukkige birdie van de tegenpartij op de laatste hole. Magnificent Five hield los Amigos del Golf onder zich in het klassement dankzij eveneens een 5-4-zege.

Een week later werd er onder een ijzige oostenwind gevierbald. In deze specialiteit bleken de Sweet Sixties (Evert en Annie) krap de mindere van the Magnificent Five (Loes en Sebastiaan). In een spannende (en langdurige!) wedstrijd deelde Fortissimo verder de punten met los Amigos del Golf. Voor AAI liet Luuk ditmaal op de laatste hole een intikkertje langs de hole lopen in de wetenschap dat teamgenoot Willem nog een dode 5 meter-putt zou maken. Tot afgrijzen van de Onderlinge Financiers gebeurde dat niet en gingen de voor de Putters invallende heren Teunisse er met de winst vandoor.

Na ronde 5 zijn alle teams van de hatelijke nul wedstrijdpunten af. Echter reeel kans op de hoogste plaats, die recht geeft op deelname aan het masterstoernooi later dit jaar, maken nog slechts drie teams: AAI, the Magnificent Five en Fortissimo...