Wintercompetitie: voor herhaling vatbaar

In november startte de eerste GCAA-winterteamcompetitie en zondag 2 maart was helaas al de laatste wedstrijddag. Zeven teams streden om de eer, uiteindelijk behaalde het team van The Magnificent Five de eindoverwinning.

Op zaterdag 24 november zijn we gestart met de wintercompetitie. Zeven enthousiaste teams zijn de strijd aangegaan op acht wedstrijddagen. De weergoden waren ons zeer goed gestemd. We zijn behoudens wat wind niet geconfronteerd met winterse omstandigheden. Elke wedstrijddag is doorgegaan. Zo is op 2 maart alweer de laatste ronde gespeeld in de wintercompetitie.

De spelvormen waren matchplayvarianten van Four Ball Better Ball en Texas Scramble, die over 9 holes werden gespeeld. De combinatie matchplay en het teamverband zorgden ervoor dat om elke hole gestreden en de te volgen tactiek met je teamlid besproken moest worden. De partijen waren vaak ongekend spannend, werden regelmatig pas op de laatste hole, soms pas met de laatste slag beslecht.

Eindstand

 nr team  gespeeld - poulepunten  holepunten voor - holepunten tegen
 1  the Magnificent Five

 6 - 10

 33,5 - 20,5

 2  AAI

 6 - 10

 33 - 21

 3  Sweet Sixties

 6 - 6

 29 - 25

 4  Fortissimo

 6 - 5

 23,5 - 30,5

 5  Foursomes

 6 - 4

 22,5 - 31,5

 6  de Putters

 6 - 4

 22,5 - 31,5

 7  los Amigos del Golf

 6 - 3

 25 - 29


De winterteamcompetitie krijgt hopelijk een mooi vervolg in de donderdagavondteamcompetitie. Deze zal in de maanden april t/m juni 2008 worden gespeeld. Geïnteresseerden kunnen zich al opgeven door het sturen van een lono of e-mail met opgave van de teamleden (+ originele teamnaam) naar de evenementencommissie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..