Stableforddonderdagen van start

 

Na de echte start van het zomerseizoen met het openingstoernooi is afgelopen donderdag ook de stablefordcompetitie weer begonnen!

 

 

Het weer zag er overdag met veel bewolking en een gure wind niet best uit; dit leidde tot een aantal afzeggingen waardoor Hanny alleen in de flight kwam te  staan. Gelukkig werd zij liefdevol door Greet & Ger in hun flight opgenomen. 

In totaal zag ik 16 deelnemers in de baan; meteen al een record ten opzichte van vorig jaar! 

En wat bleek, het weer was ons toch heel gunstig gezind: de laatste holes liepen we zelfs in de volle zon bij een luwende wind mee. 

De scores waren op de nog zachte baan, op een enkele uitzondering na, nog niet geweldig - maar dat komt later dit jaar nog wel (de 10e hole was wel meteen op goed niveau...) 

Op moment van schrijven (zondagochtend) hebben 12 deelnemers ook hun score al ingevoerd via de recent vernieuwde handicapsite. Hiermee doen ze tevens automatisch met een lot mee aan de grabbeltonloterij.  

Als penningmeester weet ik dat de winnaars van vorig jaar (Greet, Johan en Ruud S) hun mooie, waardevolle prijs van vorig jaar nog niet ten gelde hebben gemaakt. Maar het mooie weer komt er aan en dat zal dus niet lang meer duren. 

Om mee te dingen in de grabbelloterij moet wel de scorekaart ingevoerd worden, dus... Hans Dirk, Luuk B, Patrick en Ger, waar wachten jullie nog op? 

Naast het overall stablefordklassement wordt er dit jaar ook weer gestreden om drie periodekampioenschappen. Voor de winnaars geeft dit recht op deelname aan de enige echte GCAA Masters! 

Dus ook wanneer je niet altijd kan meedoen aan de stablefordcompetitie zijn er toch mogelijkheden genoeg om in de prijzen te vallen. En daarnaast is het een mooie manier om je handicap goed bij en up-to-date te houden. Alle reden om de komende maanden op donderdagavond regelmatig de Hoge Dijk te bezoeken! 

En de winnaar van de eerste wedstrijdavond? Dat laat zich wel raden… 

Kijk anders op de site onder het evenementenoverzicht voor de uitslag en onder het competitieoverzicht voor de tussenstand. 

‘De eerste klap is een daalder waard’, maar let wel ‘één zwaluw maakt nog geen zomer’ en ‘de eersten zullen de laatsten zijn’… 

Daarom allen heel veel succes en speelgenot dit jaar!