In de buffer spelen niet meer genoeg!

Inmiddels zijn er al weer vijf speelronden van de stablefordcompetitie op onze clubavond gespeeld en is er wel een ding duidelijk geworden: er wordt zéér goed gespeeld !!

De diverse dagwinnaars speelden allemaal flink onder hun handicap! En ook de nummers twee,  drie en verder spelen zeer regelmatig onder hun handicap.  Zie bijvoorbeeld de uitslag van afgelopen donderdag. Hoewel nog niet eens zo makkelijk, levert ‘zomaar’ in de buffer spelen dus niet altijd veel punten op.

De eerste periode is inmiddels gewonnen met een wel zeer hoog gemiddelde van 20,33 stablefordpunten en de drie volgers hadden ook een gemiddelde van ruim boven de 18! De tweede periode (juni/juli) is nu ook weer flitsend van start gegaan.

Met de zichtbare aanmerkelijke daling van de diverse clubhandicaps is de hoop reëel, dat dit jaar eindelijk weer eens de Eelco Foekema Award uitgereikt gaat worden...

Nu stabiele bufferscores niet meer voldoende zijn voor comfortabele posities (zoals in eerdere jaren) is de competitie ook veel spannender. Kunnen de koplopers hun flinkgedaalde handicap nog verder verbeteren? Of krijgen de andere deelnemers de ruimte om terug te slaan? Eén periode is vergeven, maar er zijn nog diverse fronten (Wisselbeker, Periodekampioenschap of Ereprijs) over om mee te strijden en je te langen leste te plaatsen voor de Masters.

En voor wie niet wint is er ook nog de Grabbeltonloterij! De eerste winnaars van vorig jaar hebben hun 18 holes-greenfeeprijzen inmiddels geïncasseerd.

Ook de Eclectic-competitie geeft zo vroeg in het seizoen al zeer lage scores! In potentie zitten er dus menig lage handicappers in de pijplijn; maar dat dan nog wel ‘even’ in één ronde laten zien hè. J

Ga eens op de site kijken voor de diverse resultaten, standen, handicaps en het komende programma en laat je inspireren.

 

Veel plezier allemaal!