Clinic leidt tot goede voornemens

Ondanks het einde van het zomerseizoen was de clinic voor leden van GCAA opnieuw een succes. Dit keer geen potentiële nieuwe leden of beginners, maar gevorderde GCAA’ers.

Op de vroege grijze ochtend van 29 september kwamen 21 leden vol verwachting naar de Hoge Dijk in de hoop nog goede tips te krijgen om hun techniek te verbeteren, en zo misschien toch nog te kunnen vlammen tijdens het slottoernooi. Of was het het naderende winterseizoen, dat de voorbereiding op een goed golfjaar 2008 moet worden?

Drie pro’s namen ons onder hun hoede gedurende 2 uur. Aanwijzingen voor het chippen, hoe krijg je die bal toch omhoog, waarom draait hij steeds naar rechts? Houd ik mijn club wel goed vast? Vele ballen later hoopten we het een beetje beter onder de knie te hebben.

En dan volgt het putten, het belangrijkste onderdeel in de baan, je maakt of breekt je hole er mee. Wat nu als je in 2 prachtige slagen op de green ligt, en vervolgens 3 putts nodig hebt om het balletje te horen vallen. Frustrerend toch! Het blijft een kwestie van veel oefenen. We kregen tips mee om het oefenen aangenamer te maken, onszelf uit te dagen op de oefengreen.

En tenslotte nog de swing. Je grip, je stand, indraaien, evenwicht. Een goed gevoel als je de bal weer eens ziet vliegen! En helemaal mooi als hij ook nog recht gaat! Toch maar die driver proberen, nu was er een pro die aanwijzingen kon geven.

Veel nuttige en praktisch aanwijzingen later togen we naar het clubhuis waar onder het genot van koffie, thee en warme chocola verder werd gepraat over het golfen, plannen werden gemaakt om in het winterseizoen toch te proberen om regelmatig een baantje te lopen, vaker te oefenen, misschien les te nemen. Veel goede voornemens. Het belooft veel voor volgend jaar!

Het was een nuttige ochtend en zo’n clinic blijkt toch steeds weer in een behoefte te voorzien, zowel voor leden die regelmatig clubactiviteiten bijwonen als voor leden die die stap nog willen maken…

Volgend jaar weer !