Master weer onnavolgbaar op Hitland

Zowel wedstrijdvorm, routeplanning als catering waren meesterlijk verzorgd tijdens de Golflink-reünie op Hitland.

-----
Het is inmiddels al weer meer dan een jaar geleden dat een team van de AAGC actief was in de teamcompetitie van GVN/Golflink.

Het AAB-team wist toentertijd beslag te leggen op een knappe 3e plaats in de poule. Helaas niet goed genoeg om mee te kunnen doen aan de finaleronde, maar wel goed genoeg voor een door de GVN gesponsord rondje Hitland. Voorwaarde was daarbij wel dat deze ronde voor 1 november 2007 gespeeld zou worden.

Dat laatste bleek echter geen sinecure. Naast het overvolle speelschema van alle teamgenoten was met name de laksheid van uw verslaggever hier debet aan. Gelukkig maakte Solly, altijd in voor een 'free round of golf', ons weer attent op deze mogelijkheid. Hierdoor konden we op de valreep een datum prikken. Uiteindelijk verzamelden zes teamleden zich 24 oktober op Hitland: Suze, Irene, Deo, Evert, Jacques en Hans-Dirk - de laatste als de kersverse en trotse GCAA-master 2007.

Wim Rijkaart van de GVN ontving ons rond het middaguur gastvrij op de polderbaan bij Nieuwerkerk aan den IJssel, trad op als starter en stelde ons ook nog een overheerlijke dagschotel in het verschiet. De dag kon al niet meer stuk.

Twee flights van drie waren voor ons gereserveerd. Deo, Hans-Dirk en Evert vormden de eerste flight,  Suze, Irene en Jacques de tweede. Hans-Dirk had weer een spelvorm bedacht die zijn teamgenoten al bij de start de nodige hoofdbrekens bezorgde (driebal/bestbal met 6 meetellende holes per speler, red.).

Het resultaat was ruim 4,5 uur later dat de ene GVN-golfpet voor Suze was vanwege haar neary, dat de tweede pet een prooi werd voor Deo (vanwege zijn longest drive van ruim 250 meter) en dat een door Deo beschikbaar gestelde fles champagne naar HD ging. Hij bleek als enige kennis te hebben van het feit dat deze prijs d.m.v. individuele stablefordpunten was te verdienen.

Mede door het weloverwogen (trage?) spel van de eerste flight troffen we het clubhuis na afloop gesloten aan. De maaltijd wilden wij ons echter niet laten ontgaan. In gesloten formatie trokken we achter HD aan. Na een sightseeing door Capelle leidde de master ons uiteindelijk binnen in de Johannahoeve, een tot restaurant verbouwde boerderij, hemelsbreed een kleine 500 meter verwijderd van de plaats waarvan wij waren vertrokken. Ook daar wist de master ons andermaal te verrassen: na het aperitief ging hij er als een haas vandoor met de fles champagne onder de trui. De vrede thuis was hem liever dan een copieus diner. Een keuze die wij moeten respecteren. De overige competitors hadden daar lak aan en lieten zich, ondanks het vertoonde matige spel, de maaltijd goed smaken.

Met dank aan de GVN kijken wij terug op een geslaagde middag. Wellicht kunnen we als GCAA in een volgend zomerseizoen nog eens meedoen met een GVN-competitie?

NB Voor de verhinderde en teleurgestelde Solly heb ik nog een 'free round' op Leeuwenbergh in de aanbieding (voor 1 november 2008 te verzilveren bij ondergetekende)!