Illuster gezelschap

Wat:          de strijd om de meest prestigieuze titel binnen onze club...

Wanneer:  zaterdag 20 mei 2023...

Waar:        golfbaan De Haverleij in ‘s Hertogenbosch...

Wie:          zestien kandidaten die op basis van hun goede golfprestaties in 2022 een ‘Special Invite’ hadden ontvangen...

 

Op een prachtige dag met regelmatig zonneschijn en een behoorlijke bries werd voor alweer de 15e keer gestreden om enkel en alleen de titel 'GCAA Master'. 

Wie mocht zich gaan voegen bij het selecte rijtje van eerdere winnaars??

 

Na een prima ontvangst met koffie, appeltaart met (veel)slagroom en een woord vooraf werd om tien uur afgeslagen voor de eerste negen holes met als spelvorm matchplay. 

Hierbij nam iedere speler het steeds drie holes op tegen één van de andere flightgenoten. Dit waren dus minipartijtjes waarbij steeds metéén scherp gespeeld diende te worden. Telkens van tegenstander roulerend kwamen er voor iedereen een drietal uitslagen op het scorebord. 

Bij binnenkomst bleek Luuk Nooter ál zijn drie partijen te hebben gewonnen, waarmee hij op Pole Position stond voor de allesbeslissende middagsessie. 

Een prima verzorgde en smakende lunch werd danwel buiten in het zonnetje danwel binnen in de koelte genuttigd. De kroketten bleken zó lekker dat er zelfs bij gebakken moest worden...

 

Na wat extra tijd om deze lunch te laten indalen werd de tweede negen gespeeld volgens een leuke nieuwe formule. De oneven holes op basis van strokeplay en de even holes op basis van stableford. 

Zaak was om bij de strokeplayholes uit te grote problemen te blijven en om bij de stablefordholes flink te scoren. Bijkomstigheid was dat het tijdens de ronde eigenlijk ondoenlijk was om de stand van zaken tussen de spelers onderling goed in schatten. Hoe zou het een en ander gaan uitpakken?

 

Na binnenkomst werden de scorekaarten ingeleverd en werden, heerlijk nagenietend op het terras met een lekker drankje en hapje, de ervaringen uitgewisseld en regelvragen besproken (tien tellen vanaf welk moment?). 

Ondertussen gingen onze organisatoren Hans-Dirk en Patrick druk aan de slag om tot een uitslag te komen. Zorgvuldig werden de scores in The Matrix verwerkt. Een ‘druk op de knop’ zou de uitslag op het scherm doen (ver)schijnen. Echter omdat ook de zon aardig meescheen was nog een extra controle ‘indoor’ nodig om tot een juist inzicht c.q. verdict te komen.

 

Op een eervolle derde plaats eindigde Luuk Nooter, 

als runner-up kwam Jannie Zeeman net tekort en 

als nieuwe naam binnen in het illustere gezelschap van historische Masterwinnaars,

je raadt het al....

 

Héél veel dank aan álle deelnemers en in het bijzonder de beide organisatoren Hans-Dirk Bakker en Patrick Leuven die deze mooie dag mogelijk maakten!

 

Beste lezer: heel veel plezier en succes in dit golfjaar, doe mee aan onze diverse wedstrijden en competities en als het een beetje wil lukken krijg jij volgend jaar een ‘Special Invite’ om deel te nemen aan de strijd om de titel ‘GCAA Master 2024’!